?> Juventus stijgt naar de tweede plaats nadat het Udinese versloeg met Danilo's late doelpunt

Juventus stijgt naar de tweede plaats nadat het Udinese versloeg met Danilo’s late doelpunt

Juventus heeft zijn reeks overwinningen in de Serie A verlengd tot acht wedstrijden. Het late doelpunt van Danilo zorgde zaterdag thuis tegen Udinese voor een 1-0 overwinning en gaf de hoop op de titel een nieuwe impuls. Hoewel het niet de meest indrukwekkende vertoning was, lieten de Bianconeri het te laat afweten om met Danilo de overwinning binnen te slepen, in een typisch Max Allegri optreden.

Voor de aftrap was er een minuut stilte voor Gianluca Vialli en Ernesto Castano, waarbij Gianluca Pessotto een emotionele open brief aan zijn aanvoerder voorlas. Het valt niet te ontkennen dat het seizoen 2022/23 een tumultueus seizoen is geweest voor Juventus, maar begin januari zijn ze naar de tweede plaats in de Serie A geklommen na een ongelooflijke reeks wedstrijden.

De ploeg van Massimilano Allegri sprong één punt boven AC Milan en tot op zeven van de leiders in de competitie, Napoli, dankzij een prachtig geconstrueerd doelpunt van de Braziliaanse verdediger op vier minuten van het einde in het Allianz Stadium. De Braziliaan is veelzijdig in zijn voetbaltenues en doet het goed waar hij ook gevraagd wordt, wat zeldzaam is in een voetbalwereld waar de meeste spelers specialisten zijn.

Juve, dat in hun zegereeks nog geen doelpunt heeft tegen gekregen, bezegelde de punten in de 86e minuut toen Federico Chiesa een hoge bal in het strafschopgebied elegant op de borst drukte en een ongemarkeerde Danilo voorzette om in open doel te scoren. De Braziliaan was ook solide achterin, dus hij was vanzelfsprekend de man van de wedstrijd.

De Bianconeri hadden Angel Di Maria terug en Adrien Rabiot kon ook starten, maar Gleison Bremer voegde zich bij Leonardo Bonucci, Juan Cuadrado, Paul Pogba, Dusan Vlahovic, Mattia De Sciglio en Kaio Jorge op de behandeltafel. Het resultaat staat echter ook in schril contrast met de manier waarop de Bianconeri deze competitie begonnen, toen ze in de eerste negen speelronden slechts drie keer wonnen.

Het was een emotionele dag voor veel Juve-fans, die zich Vialli zullen herinneren als de laatste aanvoerder die hun team meer dan een kwart eeuw geleden naar een grote Europese eer leidde. We zitten in een goede periode, maar we moeten de lat hoger leggen qua prestaties’, zei Juve-manager Massimiliano Allegri tegen DAZN, nu zijn ploeg zich vrijdag voorbereidt op het bezoek aan Napoli.