?> februari 2023 - Juventus News Channel

Maandelijks archief februari 27, 2023

Juventus door de jaren heen: De belangrijkste gebeurtenissen die de club gevormd hebben

Juventus Football Club, meestal aangeduid als Juventus of gewoon Juve, is een van de meest succesvolle voetbalclubs in Italië en Europa. De club werd opgericht in 1897 en heeft sindsdien talrijke nationale en internationale titels gewonnen en enkele van de grootste spelers uit de geschiedenis van de sport voortgebracht. Hier volgen enkele belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van Juventus:

Oprichting en beginjaren (1897-1914)

Juventus werd opgericht op 1 november 1897 door een groep studenten van het Massimo D’Azeglio Lyceum in Turijn. De club speelde zijn eerste wedstrijd tegen Torinese en won met 1-0. In 1905 werd Juventus de eerste club in Italië die de zwarte en witte strepen gebruikte als officiële Voetbalkleding. Tijdens deze periode won de club vier Italiaanse kampioenschapstitels.

De komst van Giampiero Boniperti (1946-1961)

In 1946 kwam een jonge speler genaamd Giampiero Boniperti bij Juventus. Hij zou één van de grootste spelers in de geschiedenis van de club worden, met 182 doelpunten in 444 optredens. Boniperti leidde Juventus tijdens zijn carrière naar drie Serie A titels en twee Coppa Italia titels.

Het Trapattoni tijdperk (1976-1986)

In 1976 werd Giovanni Trapattoni de coach van Juventus en begon een van de meest succesvolle periodes in de geschiedenis van de club. Onder Trapattoni won Juventus zes Serie A titels, twee Coppa Italia titels en de UEFA Cup. Het team stond bekend om zijn gedisciplineerde en defensieve speelstijl, die “Catenaccio” werd genoemd.

De komst van Michel Platini (1982-1987)

In 1982 kwam de Franse middenvelder Michel Platini van Saint-Etienne naar Juventus. Hij werd al snel een fanfavoriet en hielp het team in zijn eerste seizoen de Serie A te winnen. Platini zou drie opeenvolgende Ballon d’Or awards winnen terwijl hij voor Juventus speelde, en hij leidde het team naar de Europacup finale in 1985.

Het Calciopoli schandaal (2006-2007)

In 2006 was Juventus verwikkeld in een schandaal rond wedstrijdvervalsing dat het Italiaanse voetbal op zijn grondvesten deed schudden. Bij het schandaal, bekend als Calciopoli, waren verschillende andere clubs betrokken, waaronder AC Milan en Lazio. Juventus werd schuldig bevonden aan poging tot beïnvloeding van de aanstelling van scheidsrechters, en werd gedegradeerd naar de Serie B en kreeg puntenaftrek voor het volgende seizoen. De club werd ook beroofd van hun Serie A titels van 2005 en 2006.

De terugkeer van Cristiano Ronaldo (2018-heden)

In 2018 schokte Juventus de voetbalwereld door de Portugese superster Cristiano Ronaldo te contracteren bij Real Madrid. Ronaldo had eerder vier Champions League-titels gewonnen met Real Madrid en werd algemeen beschouwd als een van de beste spelers ter wereld. Hij heeft zijn uitzonderlijke vorm voortgezet bij Juventus en hielp het team in zijn eerste twee seizoenen twee Serie A-titels te winnen.

Dit zijn slechts enkele van de belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van Juventus. De club heeft door de jaren heen veel ups en downs gekend, maar haar rijke geschiedenis en traditie hebben haar tot een van de meest iconische en succesvolle voetbalclubs ter wereld gemaakt.

Wat brengt de terugkeer van Paul Pogba naar Juventus?

De terugkeer van Paul Pogba naar Juventus is de afgelopen tijd een onderwerp van discussie geweest voor veel voetbalfans en analisten. De Franse middenvelder verliet Juventus in 2016 om zich bij Manchester United aan te sluiten, maar er zijn geruchten dat hij op weg terug zou kunnen zijn naar Turijn. In dit artikel bespreken we wat de terugkeer van Paul Pogba Juventus zou kunnen brengen.

Ten eerste zou de terugkeer van Pogba een belangrijke impuls geven aan het middenveld van Juventus. Sinds het vertrek van Pogba heeft Juventus moeite om een middenvelder te vinden die het tempo van het spel kan bepalen en kansen kan creëren voor het team. De komst van Pogba zou dit probleem meteen oplossen, want hij is een van de beste middenvelders ter wereld en kan het spel veranderen met zijn passing, dribbels en creativiteit.

Pogba’s aanwezigheid op het middenveld zou Juventus ook meer vrijheid en creativiteit geven. De afgelopen seizoenen heeft Juventus zwaar geleund op zijn defensieve kracht en had het vaak moeite om kansen te creëren tegen een goed georganiseerde verdediging. Met Pogba in het team zou Juventus een speler hebben die met zijn visie en passingcapaciteiten een hechte verdediging kan ontsluiten.

Bovendien zouden Pogba’s ervaring en leiderschapskwaliteiten een enorme aanwinst zijn voor Juventus. Hoewel hij pas 28 jaar oud is, heeft Pogba al talloze titels gewonnen met Juventus, Manchester United en het Franse nationale team. Zijn ervaring op het hoogste voetbalniveau is van onschatbare waarde voor de jongere spelers van Juventus, die van hem kunnen leren en hun spel kunnen verbeteren.

De komst van Pogba zou Juventus ook meer diepte geven op het middenveld. Momenteel zijn de mogelijkheden op het middenveld van Juventus beperkt, en door blessures of schorsingen zijn er vaak te weinig opties op het middenveld. Met de komst van Pogba krijgt Juventus nog een middenvelder van topklasse die het verschil kan maken wanneer dat nodig is.

Een van de belangrijkste voordelen van een terugkeer van Pogba naar Juventus is zijn bekendheid met de club en de speelstijl. Pogba bracht vier succesvolle seizoenen door bij Juventus voordat hij naar Manchester United vertrok, en in die tijd vestigde hij zich als een van de beste middenvelders ter wereld. Hij is vertrouwd met de cultuur en de speelstijl van de club, wat betekent dat hij meteen aan de slag kan en een onmiddellijke impact kan hebben voor het team.

De komst van Pogba zou ook een signaal zijn voor de rest van de voetbalwereld dat Juventus zijn positie als een van de topteams in Europa serieus wil heroveren. Juventus heeft tot nu toe een enigszins teleurstellend seizoen achter de rug, en de toevoeging van een speler van het kaliber van Pogba zou een intentieverklaring zijn dat ze niet tevreden zijn met hun huidige positie en dat ze weer willen meedoen om de grote prijzen.

Er zijn echter ook potentiële nadelen aan de terugkeer van Pogba naar Juventus. De grootste zorg is het financiële aspect van de deal. Pogba is een van de duurste spelers ter wereld, en Juventus zou een aanzienlijke transfersom moeten betalen om hem terug te halen. Bovendien zouden de salarissen van Pogba ook een aanzienlijke belasting vormen voor de financiën van de club, wat hun mogelijkheden zou kunnen beperken om in de toekomst andere topspelers te contracteren.

Een ander punt van zorg is Pogba’s blessureverleden. De Franse middenvelder heeft de afgelopen seizoenen last gehad van diverse blessures, die zijn speeltijd hebben beperkt en zijn vorm hebben aangetast. Als hij na zijn terugkeer bij Juventus een ernstige blessure oploopt, zou dat een grote tegenslag voor het team kunnen zijn.

Komt de neergang van Juventus door Cristiano Ronaldo?

Het verval van Juventus, een van de meest succesvolle Italiaanse voetbalclubs, is de afgelopen jaren een onderwerp van discussie geweest onder voetbalfans en analisten. Sommigen hebben de neergang toegeschreven aan het vertrek van oud-coach Massimiliano Allegri, terwijl anderen hebben gewezen op de vergrijzing van de club en het gebrek aan investeringen in jong talent. Een aanzienlijk aantal mensen heeft echter gesuggereerd dat de komst van Cristiano Ronaldo in 2018 de belangrijkste reden is voor de achteruitgang van Juventus.

Hoewel het verleidelijk is om Ronaldo, vijfvoudig Ballon d’Or winnaar en een van de grootste voetballers aller tijden, de schuld te geven van de ellende van Juventus, is de werkelijkheid veel gecompliceerder. Ronaldo werd door Juventus getekend met de verwachting dat hij hen zou helpen de UEFA Champions League te winnen, de meest begeerde clubcompetitie in het Europese voetbal, die ze sinds 1996 niet meer hebben gewonnen. Ronaldo deed dat in zijn eerste seizoen bij de club met cruciale doelpunten in de knock-outfase van de competitie.

De problemen van Juventus begonnen echter in het volgende seizoen, toen het in de kwartfinale uit de Champions League werd geknikkerd door een opkomend Ajax-team. Het team leed ook nederlagen tegen Atalanta en Sampdoria in de Serie A, waardoor ze uiteindelijk hun achtjarige greep op de Italiaanse titel moesten afstaan aan Inter Milan. Ronaldo’s prestaties dat seizoen waren nog steeds indrukwekkend, want hij scoorde 31 doelpunten in alle competities, waaronder een hattrick tegen Atletico Madrid in de Champions League Round of 16.

Het seizoen 2020-21 zag Juventus als vierde eindigen in de Serie A, hun slechtste competitieresultaat in meer dan tien jaar, en slaagde er opnieuw niet in de Champions League te winnen. Ronaldo’s prestaties in goedkope voetbaltenues waren echter nog steeds uitstekend, want hij scoorde 36 doelpunten in alle competities en won de Capocannoniere (topscorer) prijs in de Serie A voor de eerste keer in zijn carrière.

Dus, hoewel Ronaldo’s individuele prestaties niet minder zijn geworden tijdens zijn tijd bij Juventus, is het duidelijk dat zijn contract niet het gewenste effect heeft gehad op het wel en wee van de club. De problemen van Juventus zijn systemisch en hebben zich in de loop der tijd opgebouwd. Het vertrouwen van de club in ouder wordende sterren als Gianluigi Buffon, Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci heeft hen kwetsbaar gemaakt voor jongere, meer dynamische teams als Atalanta en Inter Milan.

Een ander probleem is het gebrek aan investeringen in jong talent. Hoewel ze de afgelopen jaren veelbelovende spelers als Dejan Kulusevski en Matthijs de Ligt hebben binnengehaald, hebben ze niet genoeg gedaan om een team voor de toekomst op te bouwen. Door dit gebrek aan een vooruitziende blik zijn ze achterop geraakt bij hun rivalen, die veel hebben geïnvesteerd in jong talent en daar nu de vruchten van plukken.

Kortom, hoewel de ondertekening van Ronaldo werd gezien als een spelbreker voor Juventus, is het duidelijk dat zijn aanwezigheid alleen niet genoeg is geweest om de onderliggende problemen van de club aan te pakken. De achteruitgang van het team is het resultaat van systematische problemen die zich in de loop der tijd hebben opgebouwd en die een aanzienlijke herziening vereisen om aan te pakken. Het is niet eerlijk om Ronaldo de schuld te geven van de achteruitgang van Juventus, maar het is ook duidelijk dat zijn contract niet het gewenste effect heeft gehad op het wel en wee van de club.

Serie A: Juventus boekt belangrijke overwinning tegen Spezia

Juventus heeft in de Serie A een belangrijke overwinning behaald tegen Spezia, in een wedstrijd die heel wat drama en controverse kende. De wedstrijd eindigde in 3-0 in het voordeel van Juventus, met doelpunten van Alvaro Morata, Federico Chiesa en Cristiano Ronaldo.

Juventus begon aan de wedstrijd na een teleurstellend 1-1 gelijkspel tegen Hellas Verona in hun vorige wedstrijd. Ze wisten dat een overwinning tegen Spezia cruciaal was als ze gelijke tred wilden houden met hun rivalen voor de Serie A titel. Spezia, aan de andere kant, vocht voor hun leven aan de onderkant van de tafel en waren wanhopig op zoek naar punten om uit de degradatiezone te komen.

De wedstrijd begon voortvarend, waarbij Juventus hoog op het veld drukte en verschillende vroege kansen creëerde. Het duurde niet lang voordat de Bianconeri de leiding namen. Alvaro Morata scoorde in de 23e minuut. De Spaanse spits tikte van dichtbij binnen na een prachtige voorzet van Federico Bernardeschi.

Spezia reageerde goed op de achterstand en kreeg een paar eigen kansen. Maar door hun gebrek aan kwaliteit in het laatste kwartier konden ze hun kansen niet omzetten. Ze moesten boeten voor hun nalatigheid voor het doel toen Federico Chiesa de voorsprong van Juventus verdubbelde in de 60e minuut. De Italiaanse vleugelspeler sneed naar binnen vanaf de rechterflank in een voetbaltenues en loste een krachtig schot dat de Spezia doelman bij zijn tweede paal versloeg.

De wedstrijd was definitief voorbij toen Cristiano Ronaldo in de 89e minuut het derde doelpunt van Juventus maakte. De Portugese spits was de hele wedstrijd relatief rustig geweest, maar kon een penalty verzilveren na een overtreding op Morata in het strafschopgebied.

Ondanks de comfortabele uitslag was de wedstrijd niet zonder controverse. In de eerste helft werd een doelpunt van Spezia afgekeurd nadat de VAR had geoordeeld dat Giulio Maggiore buitenspel stond. De beslissing was nipt en Spezia voelde zich gekrenkt dat het doelpunt niet doorging.

De controverse ging verder in de tweede helft toen Juventus een penalty kreeg nadat Morata was neergehaald in het strafschopgebied. De spelers van Spezia protesteerden tegen de beslissing en beweerden dat Morata het contact met de verdediger had geïnitieerd. De scheidsrechter was echter onbewogen en Ronaldo nam de strafschop.

De overwinning was cruciaal voor Juventus, omdat het de aansluiting hield met zijn rivalen aan de top van de ranglijst. Ze hadden nog steeds zes punten achterstand op koploper Inter Milan, maar met nog een aantal wedstrijden te spelen wisten ze dat alles mogelijk was. Spezia daarentegen bleef in de degradatiezone, met twee punten achterstand.

De overwinning was ook belangrijk voor het moreel van Juventus. Ze hadden een moeilijke periode achter de rug, zowel op als buiten het veld, en hadden een prestatie als deze nodig om hun geest te verheffen. De terugkeer van Morata, die al enkele weken geblesseerd was, was een grote opsteker voor het team, en zijn doelpunt was een tijdige herinnering aan zijn belang voor de ploeg.

De overwinning toonde ook het talent dat Juventus in zijn ploeg heeft. Met name Chiesa was uitstekend, en zijn doelpunt was een demonstratie van zijn vermogen om uit het niets iets te creëren. Ook Ronaldo toonde zijn kwaliteit door de late penalty te benutten en iedereen te laten zien hoe belangrijk hij is voor het team.

Kortom, de overwinning van Juventus op Spezia was belangrijk, zowel voor de titelrace in de Serie A als voor het moreel van de ploeg. De prestatie was niet perfect, en er waren een paar controversiële beslissingen, maar de Bianconeri deden genoeg om de overwinning veilig te stellen. Met nog een aantal wedstrijden te spelen in de Serie A ligt de titelrace nog wagenwijd open, en Juventus zal optimaal moeten blijven presteren.

Paul Pogba is een “groot probleem” genoemd door Juventus-legende

De terugkeer van Paul Pogba bij Juventus is slechter verlopen dan de club had gehoopt, want de middenvelder heeft bijna het hele seizoen aan de kant gestaan. Zijn nachtmerrieachtige terugkeer is door voormalig middenvelder Marco Tardelli bestempeld als een “groot probleem”.

Tardelli heeft het Pogba kwalijk genomen dat hij op skivakantie is gegaan, terwijl hij nog steeds wacht op zijn tweede debuut voor de club vanwege een blessure. Een in het voorseizoen opgelopen knieblessure heeft de WK-winnaar van 2018 aan de zijlijn gehouden en hem belet om tot nu toe dit seizoen in een goedkope voetbaltenues te verschijnen, nadat hij een operatie nodig had om het probleem te verhelpen. Hoewel Juventus geen cent heeft uitgegeven om Pogba via een transfersom te verwerven, betalen ze de middenvelder een hoog salaris en krijgen ze er niets voor terug.

Juventus-baas Massimiliano Allegri heeft toegegeven dat hij niet weet wanneer Pogba beschikbaar zal zijn voor de selectie nu de blessure-nachtmerrie van de middenvelder voortduurt. Eerder liep Pogba een meniscusblessure op tijdens de voorseizoenstournee naar de Verenigde Staten in juli en later moest hij een operatie ondergaan waardoor hij werd uitgesloten van het WK in Qatar. Aangezien hij niet veel wedstrijden voor United speelde voordat hij de club verliet, is het niet logisch dat Juve hem nu nog toevoegt aan hun groep, maar ze zouden de fout in de zomer kunnen herstellen.

Maar ex-Italië international Tardelli, 68, is woedend over zijn capriolen. Hij vertelde 90 Minute op Rai 2: “Pogba gaat skiën terwijl zijn teamgenoten worstelen met de grote problemen van Juve. Vandaag is Pogba een groot probleem dat de Bianconeri moeten oplossen.” Ondanks zijn hoge salaris heeft Juve duidelijk gemaakt dat ze achter de Fransman staan.

Fans van Manchester United zullen flashbacks krijgen van Pogba’s tijd bij de club, luisterend naar Tardelli’s opmerkingen. Zijn lange periode aan de zijlijn heeft zijn sprookjesachtige terugkeer bij Juventus bezoedeld. Juventus eindigde als derde in de Champions League en is nu afgezakt naar de Europa League, waar ze later deze maand tegen Nantes zullen spelen.

Max Allegri was betrokken bij vechtpartij met fan tijdens overwinning op Fiorentina

Massimiliano Allegri heeft zijn Juventus-spelers verdedigd tijdens hun turbulente Serie A-seizoen, met het argument dat ze meer respect verdienen voor hun prestaties. De baas was zondag tijdens de 1-0 overwinning op Fiorentina betrokken bij een vechtpartij met een fan.

De Oude Dame werkt onvermoeibaar aan een opleving van hun seizoen nadat ze vorige maand van de Italiaanse voetbalautoriteiten 15 punten aftrek kregen wegens financiële onregelmatigheden. Ze werden ook uitgeschakeld in de Champions League en zakten naar de Europa League na twee nederlagen tegen PSG en Benfica, en zelfs één tegen Maccabi Haifa.

De kopbal van Adrien Rabiot was het sluitstuk van een eerste helft waarin de bezoekers beter speelden, maar eerlijk gezegd had de thuisploeg op een of andere manier met drie punten voor kunnen staan. Allegri was woedend op een fan op de hoofdtribune in de laatste minuten van de 1-0 overwinning van Juventus op Fiorentina, seconden voor het afgekeurde doelpunt van Gaetano Castrovilli in trainingspak. Hij zei tegen de fan ‘hou je mond’ en ‘kom hier’ voordat hij door een medewerker werd weggestuurd.

“Het zijn Juventus-spelers, we hebben ze allemaal nodig. Ik hou er niet van dat mensen naar het stadion komen om deze of gene speler uit te schelden, dat is respectloos.” zei de manager na de wedstrijd. Door de sanctie tegen Juve is de kans op zilverwerk en een plaats in de Europese competitie volgend jaar beperkt.

Juventus, dat dit seizoen één clean sheet meer heeft gehouden (14) dan in de hele campagne 2021-22, steeg drie plaatsen naar de negende plaats met 29 punten uit 22 wedstrijden. Allegri is nog steeds optimistisch dat Juventus iets van hun seizoen kan maken, ondanks de monumentale klap van de aftrek van 15 punten. De aftrek remt de Bianconeri af, en ze zouden nu al op de tweede plaats kunnen staan als hun beroep wordt toegewezen.

Dusan Vlahovic keert terug voor Juventus’ 3-0 zege op Salernitana

Bijna een jaar na de dag waarop Dusan Vlahovic een luide eerste indruk maakte bij zijn debuut bij Juventus, maakte de logge nr. 9 dinsdagavond opnieuw een statement begin februari. De Bianconeri stonden slechts twee punten voor op hun tegenstanders, na de -15 straf voor het kunstmatig opdrijven van transfersommen, dus Max Allegri waarschuwde om dit te behandelen als een degradatiedogfight.

Dankzij de twee doelpunten van Vlahovic en die van Kostic versloeg Juventus gemakkelijk Salernitana om tiende te worden in de Serie A, terwijl Salernitana zestiende blijft. De manager hield vast aan zijn 3-5-1-1 formatie, met Angel Di Maria als steun voor Vlahovic. Zij hadden vanaf het begin de overhand en verdienden uiteindelijk een strafschop toen Di Maria het loopwerk van Miretti oppikte.

Daarmee kwam een einde aan drie competitiewedstrijden zonder overwinning voor Juventus. Daardoor stonden de Bianconeri slechts negen punten boven de degradatiezone bij aanvang van de wedstrijd in Salerno, na een straf van 15 punten voor foutief boekhouden. De dubbel van Vlahovic brak een eenmalig doelpunt van de club dat terugging tot medio oktober, toen hij in de laatste minuut een derby won tegen Torino. Hij maakte zijn eerste twee doelpunten sinds zijn comeback van zijn langdurige liesblessure en voegde een “assist” toe aan landgenoot Filip Kostic. Kijk op https://www.fanshopvoetbal.com/ voor de nieuwe tenues van Juventus.

Deze partijen speelden in september een zeer controversieel 2-2 gelijkspel, toen Salernitana de 2-0 voorsprong verprutste en Juve hun beslissende winnaar ten onrechte afgekeurd zag worden wegens buitenspel, omdat er een blinde vlek van de VAR-camera was. Salernitana probeerde nog iets te bereiken, maar Juventus beheerste de wedstrijd goed om de clean sheet te behouden en met een marge van drie doelpunten te winnen. Juventus won verdiend met drie doelpunten verschil, maar de avond werd ontsierd door de blessure van Miretti.

Ondertussen was de terugkeer van Vlahovic een opsteker voor coach Massimiliano Allegri, die Leandro Paredes en Arkadiusz Milik verloor door blessures en Paul Pogba misschien pas volgende week in de Europa League tegen Nantes terug heeft. Gezien de situatie bij Juve in de afgelopen weken – en eerlijk gezegd ook in de afgelopen maanden – moet zo’n overwinning voor alle betrokkenen een verdomd goed gevoel geven.

Luca Pellegrini voltooit nieuwe uitleenbeurt aan Lazio

Juventus verdediger Luca Pellegrini heeft zijn uitleenovereenkomst met Eintracht Frankfurt ingekort en een nieuwe lening aan Lazio afgerond voor de rest van het seizoen, zoals bevestigd door de club. Na een teleurstellende periode bij Frankfurt, heeft Pellegrini ingestemd om zich bij Lazio aan te sluiten, slechts enkele uren voor de transfer deadline, meldt Sky Sport.

De Biancocelesti hadden duidelijk een nieuwe linksback nodig voor de januari transfer window, met Elseid Hysaj die niet kon overtuigen in de rol. Pellegrini werd de eerste helft van het seizoen uitgeleend aan Eintracht Frankfurt, maar keerde vroegtijdig terug naar Juve nadat hij slechts 14 keer in actie was gekomen in alle competities voor de Bundesliga club. Klik hier voor meer Juventus nieuws.

Dat verblijf bij Juventus zal eigenlijk niet veel voorstellen, want de Bianconeri sturen de 23-jarige verdediger naar Lazio voor een nieuwe uitleenbeurt tot het einde van het seizoen 2022-23. Pellegrini was geen succes in Duitsland en men hoopt dat hij het beter zal doen in Italië, waar hij veel meer op zijn gemak is. Hij groeide op in de jeugdsector van Roma en speelde voor de club tot 2019, toen hij tekende bij Juventus in een swap deal met Leonardo Spinazzola.

Lazio was naar verluidt niet in staat om een zet te doen voor Pellegrini totdat ze hun ploeg wat lichter hadden gemaakt. Ze beslisten echter om zich eerst te concentreren op de komst van de Italiaan, alvorens zich bezig te houden met vertrekken. Bij Lazio krijgt Pellegrini een oude bewonderaar in manager Maurizio Sarri, die nu aan zijn tweede seizoen bezig is in de Italiaanse hoofdstad.