?> november 2022 - Juventus News Channel

Maandelijks archief november 17, 2022

Juventus wil Sergej Milinkovic-Savic tekenen

Juventus is klaar voor Sergej Milinkovic-Savic en is van plan om in januari een officieel bod te doen aan Lazio. Zoals inmiddels bekend, volgt Juventus Sergej Milinkovic-Savic al geruime tijd. Sinds zijn komst naar Lazio in 2015, is de Serviër gegroeid van kracht naar kracht, en heeft zich gevestigd als misschien wel de beste middenvelder in de Serie A.
De middenvelder werd beroemd bij Fiorentina, weigerde een nieuw contract te tekenen en wees vervolgens lucratievere aanbiedingen van Arsenal en andere Premier League-ploegen af, omdat hij in januari 2022 zijn zinnen had gezet op Juve.
De Servische middenvelder heeft nog een contract tot 2024 bij de Biancocelesti, maar zij willen zijn verblijf in de hoofdstad graag verlengen. Lazio wil hem ook niet in het laatste jaar van zijn contract het volgende seizoen in zien gaan.
De Servische middenvelder wordt al lang gewaardeerd door Juventus, en zij zouden de trekker over kunnen halen voor een deal in januari, bewust van zijn contract situatie. Volgens TuttoMercatoWeb wordt een bod van 50 miljoen euro plus extra’s voorbereid. Clubvoorzitter Claudio Lotito blijft echter onverschillig tegenover het gebaar van de Bianconeri-getrouwen voor misschien wel zijn meest verkoopbare speler. Zoals gemeld door Il Messaggero (via LazioNews24), geeft de patron niets om het applaus.
De bron voegt eraan toe dat Juve hun plan om Milinkovic-Savic te strikken zorgvuldig zal bestuderen, en zal proberen zo snel mogelijk te begrijpen of Lazio bereid zal zijn om hun bod te aanvaarden. Dit seizoen heeft de Servische international drie doelpunten gemaakt en zeven assists gegeven in 14 Serie A optredens tot nu toe. Lazio begrijpt dat er veel interesse is in de Servische international, dus willen ze hem vasthouden.
Eventuele aanbiedingen die binnenkomen voor de Servische maestro zullen pas na het WK, tijdens de winterse transfer window, geëvalueerd worden. De Servische international gaat naar het WK van 2022 en zijn prijskaartje zou wel eens kunnen stijgen, afhankelijk van zijn prestaties in dat toernooi.
De Bianconeri zouden moeten verkopen om plaats te maken voor Milinkovic-Savic, door bijvoorbeeld Weston McKennie op te offeren aan Tottenham of Adrien Rabiot in de zomer als vrije speler te laten vertrekken.

Angel Di Maria maakte een positief effect voor Argentinië

Angel Di Maria is al meer dan een maand niet aan een wedstrijd van Juventus begonnen, maar maakte meteen indruk voor Argentinië met twee doelpunten en een assist. Angel di Maria scoorde twee keer, terwijl Julian Alvarez, Lionel Messi en Joaquin Correa ook doelpunten toevoegden in Abu Dhabi.
Een vroege opening van Manchester City’s Julian Alvarez en een brace van Angel Di Maria zetten de tweevoudig wereldkampioenen op voorsprong, voordat Lionel Messi voor het fluitsignaal van de rust een vierde en zijn 91e doelpunt voor Argentinië toevoegde.
Onder luid gejuich van het Mohammad Bin Zayed Stadium nam Argentinië de leiding toen Messi een pass van Di Maria ontving en de keeper voor zich had, maar Alvarez in de 17e minuut onbaatzuchtig in stelling bracht voor zijn derde internationale doelpunt.
Di Maria neemt deel aan zijn vierde – en net als Messi waarschijnlijk laatste – WK, nadat hij sinds 2010 deel uitmaakte van elke Argentijnse selectie. De breedspeler van Juventus heeft de laatste twee edities bewonderenswaardig gepresteerd. In 2014 speelde hij een sleutelrol in het bereiken van de finale en vier jaar geleden sleepte hij het land met een wonderschop tegen Frankrijk uit het slop.
De trequartista worstelt op clubniveau met een spierprobleem en volgens berichten was hij vastbesloten zijn herstel niet te overhaasten om de WK-plannen in Qatar niet in de weg te staan.
Argentinië zal nu op een hoge noot naar Qatar gaan als ze kijken naar de wedstrijden in Groep C, waar ze het moeten opnemen tegen Mexico, Polen en Saoedi-Arabië.

Wordt Kean definitief lid van Juventus?

De plotselinge terugkeer van Moise Kean in vorm bij Juventus zal er waarschijnlijk toe leiden dat de Italiaanse reuzen Everton om een korting vragen om hem permanent te contracteren, zo meldt la Gazzetta dello Sport. De Azzurri-spits keerde vorig seizoen op uitleenbasis van Everton terug naar de club en hij was ondermaats in zijn eerste campagne terug in Turijn. Kean is momenteel weer uitgeleend aan Juventus, in een transfer die aan het eind van het seizoen definitief moet worden. Volgens transfermarkt zal Juve 30 miljoen euro (26,2 miljoen pond) betalen aan Everton om hem opnieuw te contracteren.
Kean was blij de matchwinner van Juventus te zijn gisteravond bij Hellas Verona. Keane maakte het enige doelpunt van de avond. De aanvaller van Everton is een product van de academie van Juventus en het valt nog te bezien of hij zich inderdaad definitief bij de club uit Turijn zal aansluiten.
Als Kean zijn huidige scoreverloop volhoudt en Juventus uit het slop haalt waarin het zich dit seizoen bevindt, moeten ze op zijn minst blij zijn dat ze hem permanent krijgen, en zo niet, dan moet er interesse zijn van elders. Hij is nu op de goede weg en we wensen hem het allerbeste voor de rest van het seizoen.
De realiteit is echter dat Kean een zware strijd moet leveren om Juve’s belangrijkste spits te worden. Dusan Vlahovic en Arkadiusz Milik zijn ook beschikbaar voor Allegri.
Na een teleurstellende periode bij Everton, die eindigde met de keuze van de Blues om de aanvaller te laten vertrekken van Goodison Park, kwam Kean in 2021 weer terug bij Juventus met een eerste tweejarige lening met een koopverplichting voor 28 miljoen pond en volgens berichten in Italië was Forest bereid om veel geld uit te geven om de 23-jarige dit seizoen terug te halen naar de Premier League.

Dusan Vlahovic maakt deel uit van WK-selectie Servië

Servië-coach Dragan Stojkovic heeft vrijdag zijn WK-selectie bekendgemaakt. Daarin zit ook sterspits Dusan Vlahovic, wiens recente blessure in eigen land de vrees deed ontstaan dat hij niet bij het team zou kunnen aansluiten. Vlahovic miste zijn laatste vier wedstrijden met Juventus vanwege een liesprobleem. Hij heeft niet meer gespeeld sinds de ploeg uit de Serie A werd uitgeschakeld in de Champions League met een verlies bij Benfica op 25 oktober.
Toch is de Servische mentor Dragan Stojković bereid vol te houden tot zijn kopman gezond is – vooral omdat Vlahović 50 doelpunten maakte in alle rivaliteiten met Fiorentina en Juventus in de afgelopen twee seizoenen.
McKennie en Paredes trainden maandag gedeeltelijk met de ploeg en de Argentijnse ster voltooide vandaag de volledige training met de groep op Continassa. Hetzelfde geldt voor Kean, die de laatste twee wedstrijden tegen PSG en Inter miste.
Vlahovic en Milinkovic-Savic zijn aantoonbaar de grootste sterren in het team, maar op de WK-selectielijst van Servië staat ook Vanja, de Torino-doelman broer van de Lazio-middenvelder en zijn teamgenoot Sasa Lukic. Vlahovic begint zich ook zorgen te maken over het komende WK in Qatar, bang dat hij niet in topconditie zal zijn voor het toernooi.
Vlahovic is nog steeds een belangrijke speler voor Juventus en ondanks de vorm van de Italiaanse ploeg laat hij nog steeds het beste van zichzelf zien. De 22-jarige zou volgend seizoen kunnen vertrekken als Juventus dit seizoen geen UEFA Champions League-voetbal behaalt. Juve hoopt dat hij fit zal zijn voor de Serie A-wedstrijd van zondag tegen Lazio en Stojkovic hoopt hem volledig fit te hebben voor de derde wereldbekerfinale van Servië, na 2010 en 2018.
De spelers van Juventus hebben deze campagne last gehad van aanhoudende blessures, wat hun prestaties in de competitie en andere competities heeft beïnvloed. Vandaag richtte het team zich op tactiek en technische oefeningen voor de opbouw van het spel onder druk, en sloot de sessie af met een mini-match.

Pogba mist WK 2022

Deze week maakte de bondscoach van de Franse nationale ploeg zijn definitieve selectie van 25 spelers voor het komende WK 2022 in Qatar bekend. Hoewel de ploeg verschillende bekende personen bevat, werden enkele vaste waarden weggelaten. Hugo Lloris, Kylian Mbappe, William Saliba, Karim Benzema, Olivier Giroud en Christopher Nkunku zijn enkele van de topnamen in de selectie. Hoewel Benzema de laatste wedstrijden van Real Madrid voor het toernooi heeft gemist door spiermoeheid, maakt de Franse staf zich geen zorgen over zijn fitheid.
Frankrijk versloeg Kroatië vier jaar geleden in Rusland. De tweevoudig wereldkampioenen missen echter Pogba en N’golo Kante voor het mondiale spektakelstuk, dat op 20 november begint. Pogba moet nog spelen voor Juventus nadat zijn contract bij Manchester United in de zomer afliep. Ook N’Golo Kante van Chelsea is geblesseerd.
Frankrijk zit in groep D van het WK samen met Denemarken, Tunesië en Australië. Kwadwo gelooft dat Paul Pogba het ontbrekende stuk is bij Juventus, na hun eerste seizoensproblemen, zo meldt Sports Brief.
De Italiaanse reuzen hebben het slecht gedaan in de huidige campagne en zijn na vijf wedstrijden in de groepsfase uit de UEFA Champions League geschopt.
De middenvelder Pogba zou teleurgesteld moeten zijn dat hij de competitie heeft gemist, maar hij plaatste een foto van hem in een Le Bleus-shirt op Instagram met als onderschrift: “God had een ander plan voor mij. Ik zal mijn team, mijn natie, mijn land van ver weg steunen, maar mijn hart is bij hen! Veel succes aan alle geselecteerde spelers.”

Juventus en Lazio zijn beiden competitief

Ondanks recente mislukkingen in Europa, zijn zowel Juventus als top-vier rivalen Lazio de laatste tijd in topvorm in Italië, en zij betwisten zondag de laatste wedstrijd van de Serie A van 2022. Juventus haalde zondag de krantenkoppen door felle rivalen Inter Milan met 2-0 te verslaan in de Derby d’Italia, terwijl Lazio Roma met 1-0 versloeg in de Derby della Capitale.
Verweven met hun mislukkingen in de Champions League groepsfase, heeft Juventus vijf opeenvolgende overwinningen en clean sheets in de Serie A behaald, waardoor het voor het eerst sinds augustus weer in de top vier staat. In de zomer besefte Juventus dat ze zoveel jonge middenvelders in hun groep hadden, nadat Nicolo Fagioli en Nicolo Rovella waren teruggekeerd van hun uitleenperiode bij de club. Ze moesten een aantal van hen opnieuw uitlenen om hun ontwikkeling voort te zetten.
De Oude Dame ziet er nu goed uit en hebben hun laatste drie Serie A wedstrijden op rij gewonnen. Juventus is goed op dreef in de Serie A. Ze zullen proberen dat momentum vast te houden wanneer ze het opnemen tegen Lazio in het Allianz Stadium stadion op zondag, 13 nov 2022, om 19:45 UTC. De Oude Dame kreeg begin oktober voor het laatst een competitiedoelpunt tegen, uit tegen Milan, nu Max Allegri’s aandringen op pragmatisch voetbal zijn vruchten begint af te werpen na een moeilijke start van de campagne in binnen- en buitenland.
Maurizio Sarri’s ploeg moest het stellen zonder sleutelbetalers Ciro Immobile en Sergej Milinkovic-Savic, maar slaagde erin de thuisploeg, die naar hun vierde nederlaag van het seizoen zakte, in bedwang te houden. Het was Lazio’s zevende clean sheet van de laatste acht wedstrijden, wat betekende dat Sarri’s mannen Roma naar de derde plaats op de ranglijst tilden.
In een ontmoeting tussen twee ploegen die de laatste weken resultaten bij elkaar sprokkelden, moeten de twee misschien genoegen nemen met een deel van de buit deze zondag. Juventus vs Lazio belooft een spannende wedstrijd te worden, met beide partijen die graag willen winnen.

Ronaldo dacht aan pensioen toen hij bij Juventus speelde

Cristiano Ronaldo onthult dat hij erover dacht met pensioen te gaan toen hij voor Juventus speelde ‘als Leo Messi de Ballon d’Or had gewonnen’. De Portugese ster en Messi deelden een nooit eerder geziene rivaliteit toen ze meer dan tien jaar lang voortdurend streden om wie de beste speler op de planeet was. Soms was hij de Argentijn de baas en in sommige seizoenen was Messi hem ook voor.
Ronaldo beweerde tegenover Marchand dat hij de Ballon d’Or niet won omdat hij, in tegenstelling tot Messi, zijn comfortzone verliet om bij Juventus te gaan werken, en dat hij met pensioen zou gaan als de Argentijn de editie van 2019 zou winnen. Laten we dus hopen dat de grote man zelf lang genoeg blijft om te proberen van Camp Nou weer zijn dansvloer te maken, want dat zou er wel eens toe kunnen leiden dat Barca nog meer GOAT beschimpingen krijgt op Twitter. We kunnen niet wachten.
Manchester United overweegt naar verluidt Dusan Vlahovic en Benjamin Sesko als mogelijke vervangers voor Cristiano Ronaldo. Ronaldo scoorde 101 goals in 134 wedstrijden met Juventus en won twee Serie A titels, een Coppa Italia en twee Supercups. Ronaldo is een zeer competitieve speler en zal het er nooit mee eens zijn dat Messi hem in de bloei van zijn carrière in enig jaar overtrof.
Ondanks zijn dreiging besloot vijfvoudig Ballon d’Or-winnaar Ronaldo natuurlijk wel door te spelen. Hij verliet Juventus om in 2021 terug te keren naar Manchester United, maar zal Old Trafford naar verwachting in 2023 verlaten.
United heeft een tekort aan opties in het centrum. Ronaldo wordt momenteel gesteund door Marcus Rashford en Anthony Martial, maar beide spelers spelen vaak beter vanaf een van beide vleugels en daarom wil United graag een conventionele nummer 9 aantrekken.